Hodejegerne sjekket ikke Løberg

- Oppsiktsvekkende og helt naivt, sier advokat om at rekrutteringsselskapene ikke sjekket papirene til Løberg.

BEDRAGERITILTALT: På intervjet hos Manpower kom Liv Løberg med fem forfalskede vitnemål fra fem ulike studesteder.
BEDRAGERITILTALT: På intervjet hos Manpower kom Liv Løberg med fem forfalskede vitnemål fra fem ulike studesteder.

Rekrutteringsselskapene Management Synergy og Manpower sjekket ikke papirene til bedragerisiktede Liv Løberg (63), skriver Dagens Næringsliv.

På intervjuet hos Manpower i 2006 leverte Løberg fem falske vitnemål fra fem ulike studiesteder, uten at det ble oppdaget av rekrutteringsselskapet. Onsdag kom det også frem at Manpower ikke sjekker om vitnemål og attester fra kandidater er ekte.

- Vi mottar papirene, men vi sjekker dem ikke, sa senior personalkonsulent John Vegard Kleven i Manpower, da han vitnet i retten.

Det får arbeidsrettsadvokat Cecilie Wille Søvik til å reagere:

- Det er oppsiktsvekkende og helt naivt at man ikke sjekker om kandidater faktisk er den de utgir seg for å være og besitter den kompetansen de sier de har, sier Søvik til DN.

LES OGSÅ: - En tragedie for Liv Løberg

Hun stiller seg uforstående til at ikke engang referansen som oppgis blir sjekket.

- Telefonnummeret som oppgis, kan jo være rutet til en venn, sier hun.

LES OGSÅ: - Jeg fortjente alle jobbene jeg fikk

Det var i juni 2010 det ble kjent at Liv Løberg, etter å ha blitt konfrontert av arbeidsgiveren, hadde forfalsket sin utdannelse.

Overfor arbeidsgiveren har hun innrømmet å ha forfalsket studiebevis fra blant andre Norges Handelshøyskole, London School of Economics og Queen Mary College i London.

Løberg ble tilbudt ulike topplederjobber i helsesektoren, etterhvert som hun i ansettelsesprosesser benyttet seg av de falske dokumentene. Dette ga henne reell ledererfaring og gode attester som imponerte fremtidige arbeidsgivere nok til å tilby henne enda en sjefsstilling.

LES OGSÅ:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå