I retten etter svart malearbeid for staten

Rettssaken mot et selskap som ifølge tiltalen brukte svart arbeid for 28 millioner kroner, blant annet på oppdrag for det offentlige, starter i Oslo tingrett mandag.

<p><b>HVITE PROSJEKTER:</b> Selskapets arbeid på kulturhuset Kilden i Kristiansand (bildet) var et av flere prosjekter som skulle følges ekstra tett av skatteetaten.<br/></p>

HVITE PROSJEKTER: Selskapets arbeid på kulturhuset Kilden i Kristiansand (bildet) var et av flere prosjekter som skulle følges ekstra tett av skatteetaten.

Selskapet jobbet blant annet på Kulturhuset Kilden i Kristiansand og med oppussingen av Skattedirektoratet. Begge prosjektene ble pekt ut som såkalt «hvite prosjekter» som skulle følges ekstra tett av skatteetaten, skriver Aftenposten.

– Dette er en tiltale mot en av de største brukerne av svart arbeid vi har sett, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen.

Minst 15 av dem som er innkalt som vitner i saken, har status som siktet for heleri, ifølge avisen.

– Det er flere saker som vil komme tilknyttet det samme komplekset. Skatteetaten avslutter i disse dager bokettersyn hos flere andre aktører i dette nettverket, alle brukere av svart arbeid, forteller Meeg-Bentzen.

Den 30 år gamle innehaveren av selskapet nekter straffskyld, og hevder det svarte arbeidet ble utført av underleverandører uten at han visste om det.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå