John Arne Riise inngår forlik

Nav tok pant i boligen til John Arne Riise etter at den tidligere fotballproffen sluttet å betale motparten i en konflikt. Nå er partene forlikt. 

Den tidligere fotballspilleren John Arne Riise har inngått forlik i en rettstvist som var på vei til lagmannsretten. Det opplyser hans manager Erland Bakke overfor E24.

Det var i september det ble kjent at Nav hadde tatt ut to såkalte utleggsforretninger på boligen som John Arne Rise og kona eier i Ålesund.

I vedtaket fra Nav sto det at kravet var på 580.000 kroner, som var privat gjeld Riise hadde pådratt seg. Bakgrunnen for gjelden var at Riise foretok kontantuttak på til sammen 483.000 kroner fra en felles bankkonto.

Ekskona stevnet den tidligere landslagsspilleren inn for Sunnmøre tingrett, samtidig som hun politianmeldte ham for forholdet.

– Belastende sak

I tingretten ble Riise i april dømt til å betale beløpet tilbake, samt forsinkelsesrenter på 110.000 kroner, ifølge NTB.

Dommen ble anket, men nå har konflikten som endte i Nav-vedtaket altså blitt løst, ifølge Bakke.

– For meg er dette full seier. Det var riktig av oss å anke dommen fra tingretten og vår påstand har hele tiden vært lik det vi nå er enige om. Det som har stått i enkelte medier har vært direkte feil og det er nå tilbakevist, sier John Arne Riise via sin manager.

Forliket innebærer at Riise betaler tilbake beløpet på 483.000 kroner til en sperret konto.

Ekskonas advokat: Godt fornøyd

Ekskonas advokat Mette Yvonne Larsen bekrefter at partene har inngått forlik.

– Han har sagt seg villig til å betale alle pengene han skylder. Det er et utmerket forlik for oss, fordi han rett og slett har gitt seg og nå betaler tilbake pengene han tok ut, sier Larsen.

Ekskona hadde selv tatt ut et beløp på rundt 50.000 kroner som nå tilbakebetales, bekrefter advokaten.

– Vi er alltid fornøyd med forlik hvis motparten gir seg. Min klient var innstilt på å tilbakeføre pengene, og det er jo et mye lavere beløp, men da får vi det i havn, sier Larsen videre.

På forsiden nå