Langemyhr motsetter seg varetekt

Byggmester Harald A. Langemyhr vil kjempe mot varetektsfengsling.

Den bedragerisiktede Harald A. Langemyhr vil ikke akseptere varetektsfengsling under det varslede fengslingsmøte onsdag.

Byggmesteren meldte seg for politiet natt til i går etter å ha vært ettersøkt siden slutten av forrige uke. Langemyhr er siktet for grovt bedrageri og forsøk på bedrageri mot Oslo Kommune for totalt 28 millioner kroner. Av dette skal 17,9 millioner ha blitt utbetalt.

Les også: - Langemyhr vil svare på alle spørsmål

Politiet har varslet at Langemyhr blir fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

- Aksepterer han varetektsfengsling?

- Han aksepterer ikke varetektsfengsling, sier advokat Petar Sekulic (innfelt) som fungerer som Langemyhrs forsvarer inntil advokat Ellen Holager Andenæs kommer tilbake fra ferie.

- Hvorfor gjør han ikke det?

- For det første erkjenner han ikke straffskyd. Men vi mener også at det ikke er noen bevisforspillelsesfare lenger, sier advokaten.

Medtiltalte

Ifølge Sekulic er Langemyhr opptatt av at hans tre medtiltalte medarbeider, som ble varetektsfengslet etter en razzia hos Langemyhrs firma før helgen, blir løslatt.

- Det er noe av grunnen til at han kom hjem så tidlig, sier Sekulic.

Langemyhr ble avhørt av politiet tirsdag.

Politiinspektør Jørgen Bodal i Oslo politidistrikt opplyste til E24 tirsdag kveld at også Langemyhrs medtiltalte også ble avhørt tirsdag og at spørsmålet om refengsling trolig blir avklart tirsdag.

Les også: Vil avgjøre videre fengsling

Sekulic sa til E24 tirsdag at Langemyhrs førsteprioritet er å svare på spørsmål slik at hans medtiltalte kan slippe ut av varetekt.

Les flere økonominyheter på E24.

På forsiden nå