Økokrim inndrar bruksretten til norsk Popcorn Time-domene

En ukjent gjerningsperson har spredt filmer og TV-serier ulovlig gjennom et norsk nettsted. Nå indras bruksretten til domenet.


<p><b>BESLAGLAGT:</b> Slik har nettstedet popcorn-time.no sett ut siden Økokrim tok beslag i domenet for halvannet år siden.</p>

BESLAGLAGT: Slik har nettstedet popcorn-time.no sett ut siden Økokrim tok beslag i domenet for halvannet år siden.

Allerede i mars i fjor tok Økokrim beslag i domenenavnet popcorn-time.no. Nå har de utferdiget forelegg med inndragning av bruksretten til domenet.

Man vet ikke hvem som står bak domenenavnet, men man mener at denne personene har medvirket til overskridelser av åndsverksloven i stor skala. Besitteren av domenet mister altså nå muligheten til å bruke det.

– Økokrim har utstedt et inndragningsforelegg mot besitteren av bruksretten til domenet popcorn-time.no. Inndragningsforelegget retter seg mot besitteren, da gjerningsperson i saken er ukjent. Det foreligger ikke holdepunkter i etterforskningen for at besitteren av domenet selv har foretatt de straffbare handlingene, sier politiadvokat Maria Bache Dahl i Økokrim.

Pirat-versjon

Besitteren av domenenavnet har nå en frist på fem dager på å vedta eller ikke vedta forelegget.

Avgjørelsen tatt av Økokrim er altså hittil siste kapittel i en rettslig tvist som har pågått siden 2015. I fjor konkluderte lagmannsretten at Økokrim måtte gå tilbake til tingretten med beslagssaken.

Popcorn Time var en gratis deletjeneste for filmer og TV-serier. Kort forklart var det en pirat-versjon av populære strømmetjenester som Netflix og Spotify.

Brukere som så filmer på Popcorn Time hjalp samtidig andre brukere med å laste ned den samme filmen gjennom såkalt peer to peer-teknologi.

På det norske domenet kunne programvaren til Popcorn Time lastes ned.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå