Økokrim-topp anmeldt for grov uforstand i tjenesten

Sverre E. Koch mener Økokrim-toppen har misbrukt sin aktorrolle i Transocean-saken.

<p><b>ANMELDES:</b> Førstestatsadvokat Morten Eriksen er politianmeldt av Sverre E. Koch, tidligere tiltalt, nå frifunnet, i Transocean-saken.<br/></p>

ANMELDES: Førstestatsadvokat Morten Eriksen er politianmeldt av Sverre E. Koch, tidligere tiltalt, nå frifunnet, i Transocean-saken.

Sverre E. Koch, som tidligere denne måneden ble frikjent i Transocean-saken, anmelder nå Økokrims førstestatsadvokat Morten Eriksen, skriver Dagens Næringsliv.

For to uker siden avsa Oslo tingrett en fullstendig frifinnende dom i det som trolig er den største skattesaken som har vært ført for en norsk domstol. Økokrim valgte å anke deler av dommen, men lot være å anke frifinnelsen av Koch, som var en av tre tiltalte rådgivere.

Koch, hvis frifinnelse dermed er rettskraftig, varsler nå anmeldelse av Økokrims førstestatsadvokat Morten Eriksen for grov uforstand i tjenesten.

Koch mener at Eriksens etterforskning har vært «kritikkverdig og mangelfull», noe han vil utdype i anmeldelsen som trolig blir klar i løpet av uken, skriver Dagens Næringsliv.

– Morten Eriksen i Økokrim har misbrukt sin aktorrolle til å framskaffe opplysninger til skattekontoret, som skattekontoret ikke skulle ha hatt, sier Koch.

- Ikke revansjelyst

– Jeg mener det bør ha den konsekvens at han bør straffes for det jeg anmelder ham for. Når jeg anmelder, er det fordi jeg mener at det er grunnlag til å bli dømt for det. Dette er ikke revansjelyst, men også offentlig ansatte må tåle å bli pirket borti, sier Koch.

Eriksen hilser anmeldelsen velkommen.

– Etter mitt syn er det en god løsning med en anmeldelse slik at en uavhengig institusjon kan vurdere spørsmålet, sier Eriksen, som kaller Kochs beskyldninger «helt grunnløse». 

Anket frifinnelse

Riggkjempen Transocean ble, sammen med de tre tiltalte rådgiverne, frikjent på alle punkter.

Økokrim valgte å anke deler av dommen, men lot være å anke frifinnelsen av Koch, som var en av tre tiltalte rådgivere.

Ifølge pressemeldingen fra Økokrim gjelder anken «utbytte-forholdet, Polar Pioneer-forholdet og regnskapsforholdet for de tiltalte Einar Brask, Klaus Klausen, Transocean Inc og Transocean Deepwater Drilling Company (TODDI)».

Økokrim skrev at de mener tingretten ikke har vektlagt at det i skattesaken ble gitt det Økokrim mener er feilinformasjon til ligningsmyndighetene.


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå