Tine varsler Økokrim igjen

Meierigiganten Tine har varslet Økokrim om å se på ytterligere et mistenkelig forhold mellom en av deres ansatte og leverandører.


<p><b>HÅPER PÅ OPPKLARING:</b> Konsernsjef Hanne Refsholt og Tine har varslet Økokrim om nye mistenkelige forhold som knytter seg til leverandørforhold. </p>

HÅPER PÅ OPPKLARING: Konsernsjef Hanne Refsholt og Tine har varslet Økokrim om nye mistenkelige forhold som knytter seg til leverandørforhold. 

Økokrim etterforsker allerede leverandørforholdet mellom Tine og emballasjeleverandøren Tetra Pak, etter å ha blitt varslet av meierigiganten om at leverandørrelasjonen kunne være i strid med norsk lov.
Emballasjeprodusenten Tetra Paks toppselger skal over fire år ha spandert middager, drikkevarer, reiser og gaver for en verdi i overkant av 580.000 kroner. Ifølge Tine skal de ha betalt for halvparten av utleggene, som Dagens Næringsliv fikk tilgang til. 

Denne gangen har Tine varslet om en annen mann som har jobbet i samme innkjøpsavdeling, skriver Dagens Næringsliv.

Tine vil ikke kommentere saken ytterligere, men ser fram til å få klarhet i fakta i saken.

Ifølge to leverandører har den Tine-ansatte innkjøperen bedt dem om å arrangere turer hvor han selv skulle delta.

Tine finner ikke betalinger for disse turene i sine regnskapssystemer, men kommunikasjonsdirektør Lars Galtung sier de tar forbehold om at fakturaer for deltakelse på faglige seminarer kan inneholde slik aktivitet.

Den aktuelle innkjøperen sier han har betalt privat. Han er ikke lengre ansatt i Tine, og ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå