Rousseff klar til riksrett-høring

Brasils president Dilma Rousseff skal mandag legge fram de siste argumentene før en høringskomité starter det to uker lange arbeidet med å vurdere om hvorvidt hun bør stilles for riksrett.


<p><b>RISIKERER RIKSRETT:</b> President Dilma Rousseff, her med riksadvokat Jose Eduardo Cardozo til venstre og justisminister Eugenio Aragao til høyre under et møte i forrige måned, risikerer å bli stilt for riksrett.</p>

RISIKERER RIKSRETT: President Dilma Rousseff, her med riksadvokat Jose Eduardo Cardozo til venstre og justisminister Eugenio Aragao til høyre under et møte i forrige måned, risikerer å bli stilt for riksrett.

Riksadvokat Jose Eduardo Cardozo skal presentere presidentens argumenter klokken 21.30 norsk tid.

Deretter skal den tverrpolitiske komiteen bruke tiden fram til 11. april før den legger fram en anbefaling om hvorvidt Rousseff bør stilles for riksrett.

Anbefalingen som legges fram da, er ikke bindende. Underhuset i Kongressen skal på grunnlag av anbefalingen 17. april stemme over hvorvidt Rousseff skal stilles for riksrett eller ei.

Opposisjonen i landet mener Rousseff har begått lovbrudd knyttet til den massive korrupsjonsskandalen som har utgangspunkt i det statlige oljeselskapet Petrobras.

Petrobras-skandalen har røtter tilbake til 2004 da 16 av de største entreprenørselskapene i Brasil dannet et kartell som hadde som formål å svindle det statlige oljeselskapet. Nærmere 200 personer er hittil tiltalt i det som er omtalt som verdens største korrupsjonssak, og mer enn 14 milliarder kroner påstås å ha blitt betalt i bestikkelser til politikere og korrupte Petrobras-direktører.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå