Pixar bøyer av for Luxo

Disney-selskapet Pixar trekker sin lampekopi fra markedet etter å ha blitt saksøkt av den norske produsenten Luxo.
<b>I SØKELYSET: </b> Luxo har visst om bruken av lampen lenge, men da Pixar ville produsere en egen lampe reagerte den norske lampeprodusenten.
I SØKELYSET: Luxo har visst om bruken av lampen lenge, men da Pixar ville produsere en egen lampe reagerte den norske lampeprodusenten.

Men Pixar får fortsette å bruke lampen i sin logo.

En animert utgave av lampen har vært kjennetegnet til Pixar siden 1986. Men da animasjonsfilmstudioet, som er et underbruk av Disney, laget en fysisk kopi av lampen for salg sammen med Blu-ray-utgaven av Pixars animasjonsfilm "Se Opp" uten å spørre Luxo AS om tillatelse, saksøkte det norske selskapet Pixar.

LES OGSÅ: Norsk firma saksøker Disney-selskap

Partene har nå blitt enige, ifølge The Hollywood Reporter. Pixar trekker sin lampekopi fra markedet, men får fortsatt lov å bruke lampen som kjennemerke i logoen, skriver Dagbladet.no.

Dagbladet.no har forsøkt å få tak i Luxo-direktør Mikkel Sandvik for en kommentar, uten å lykkes. Men da avisen var i kontakt med ham for noen tid tilbake, bekreftet han at en minnelig løsning var nær.

Luxo vil også stanse bruken av lampen i en ny attraksjon i fornøyelsesparken Walt Disney World i Florida. Det er ikke kjent om Luxo har fått gjennomslag for dette kravet.

Lampen Luxo L-1 ble lansert i 1937 og har siden solgt i over 25 millioner eksemplarer over hele verden.

Flere nyheter på E24.

På forsiden nå