Norsk Popcorn Time-domene forblir inndratt etter fersk dom

Økokrim mener tjenesten tilgjengeliggjorde åndsverk uten samtykke, og fikk støtte av lagmannsretten.


<p><b>STENGT</b>: Domenet popcorn-time.no ble inndratt av Økokrim i 2016, og i en fersk dom har Borgarting lagmannsrett opprettholdt inndragningen.</p>

STENGT: Domenet popcorn-time.no ble inndratt av Økokrim i 2016, og i en fersk dom har Borgarting lagmannsrett opprettholdt inndragningen.

Borgarting lagmannsrett har besluttet å opprettholde inndragningen av domenet popcorn-time.no, og opprettholder dermed Follo tingretts dom i samme sak, skriver Økokrim i en pressemelding.

Ifølge Økokrim har en ukjent gjerningsperson gjennom domenet medvirket til å gjøre åndsverk som filmer og TV-serier tilgjengelig for allmennheten uten samtykke fra rettighetshaver.

«Lagmannsrettens flertall vurderte at opprettelsen og vedlikeholdet av nettstedet popcorn-time.no er en sterkt klanderverdig handling», heter det i meldingen.

Domenet ble inndratt allerede i mars 2016. Man vet ikke hvem som står bak domenenavnet, men man mener at denne personen har medvirket til overskridelser av åndsverkloven i stor skala. Besitteren av domenet mister altså nå muligheten til å bruke det.

«Etter bevisførselen legger lagmannsretten til grunn at Popcorn Time et datamaskinprogram eller en applikasjon som gjør det mulig å strømme filmer og TV-serier fra internett», konkluderer lagmannsretten i dommen, som ble avsagt 22. januar.

Popcorn Time var en gratis deletjeneste for filmer og TV-serier. Kort forklart var det en pirat-versjon av populære strømmetjenester som Netflix og Spotify.

Brukere som så filmer på Popcorn Time hjalp samtidig andre brukere med å laste ned den samme filmen gjennom såkalt peer to peer-teknologi.

På det norske domenet kunne programvaren til Popcorn Time lastes ned.

Dommen i Borgarting lagmannsrett ble avsagt med dissens.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå