Rådgiver anklages for å ha stjålet minst 560 mill.

For pengene skal han ha kjøpt 25 boliger, to privatfly, fire yachter og 60 våpen.

The Chicago skyscrapers are pictured from a helicopter on January 11, 2012 in Chicago. AFP Photo/Jewel Samad
The Chicago skyscrapers are pictured from a helicopter on January 11, 2012 in Chicago. AFP Photo/Jewel Samad

Den Chicago-baserte finansrådgiveren Sultan Issa er anklaget for å ha stjålet minst 560 millioner kroner i løpet av de ti siste årene, skriver Marketwatch

For pengene har han kjøpt 25 boliger, deriblant tre leiligheter i Trump Tower i Chicago, to privatfly, fire yachter, 60 våpen i tillegg til smykker og luksusgjenstander for store summer.

For 12 år siden solgte bankmannen Roger Weston seg ut av bankvirksomheten og pensjonerte seg. Til å forvalte pengene utpekte han Sultan Issa, som hadde jobbet som regnskapsfører for familien i en årrekke. Men formuen på 200 millioner dollar har ikke vokst, den han derimot krympet siden det.

Les også: (+) – Norge kan bli ledende i det nordiske cannabismarkedet

Nå har føderale myndigheter tatt ut tiltale mot Issa. I dokumentene hevdes det at regnskapsføreren kan ha stukket av med opp mot 100 millioner dollar, tilsvarende mer enn 870 millioner kroner fra flere investorer.

Weston-familien har gått til sivilt søksmål, der de krever tilbakebetalt 40 millioner dollar som har blitt borte – i tillegg krever de 70 millioner dollar i tapte investeringsinntekter.

Tyveriene skal ha skjedd ved at Issa har forfalsket dokumenter og underskrifter.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå