Regjeringsbygget har skader opp til Stoltenbergs kontor

Høyblokka der bombeeksplosjonen fredag ettermiddag gikk av har skader helt opp til toppetasjene, der statsminister Jens Stoltenberg har sine kontoret.

Oslo 20110722. Åstedet for bomben og eksplosjonen i Oslo, utenfor Regjeringskvartalet fredag. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
Oslo 20110722. Åstedet for bomben og eksplosjonen i Oslo, utenfor Regjeringskvartalet fredag. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix

– Jeg tror det er blitt kjørt opp en stor bombombe foran bygningen og eksplodert der. Den må ha vært veldig stor, sier Ståle Ulrichsen, forsker ved NUPI, til NRK.

På Oslo Lufthavn Gardermoen går flytrafikken som normalt. Det er noe mer politi enn vanlig, opplyser informasjonssjef Jo Kobro til NRK. Politiet har satt opp væpnede sperringer og kontrollerer trafikken inn til landet.

Alt tilgjengelig personell er i sving på Oslo universitetssykehus ble det opplyst på en pressekonferanse fredag. Sykehuset bekrefter at de har tatt imot 10 skadde, ni av dem er bekreftet kritisk skadd. Sykehuspersonell tror også de skal ha fått inn de som er alvorligst skadd i terrorangrepet, men tror samtidig det er mange som har mindre skader. (©NTB)

 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå