Røe Isaksen går ut mot holdninger mot pappaperm

Den nybakte faren synes det er synd at finansfedre som tar pappapermisjon risikerer å møte sanksjoner på arbeidsplassen, ifølge Dagens Næringsliv.

<p><b>SKAL UT I PERM:</b> Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen skal selv ut i full pappaperm.<br/></p>

SKAL UT I PERM: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen skal selv ut i full pappaperm.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ble forrige uke far til en liten datter, og vil ta ut full pappapermsjon som er på tre måneder.

- De færreste er uerstattelige - enten man driver med politikk eller finans. Regjeringen er et kollegium, og jeg har dyktige folk rundt meg som er godt rustet til å håndtere fraværet, sier ministeren.

I intervjuet med Dagens Næringsliv sier han videre at det er nedslående at ikke alle kan gjøre det samme uten å bli sett ned på og oppfattet som ambisjonsløse.

- Det er åpenbart at deler av finansmiljøet sliter med utdaterte holdinger. Jeg synes det er synd at finansfedre som tar pappapermisjon risikerer å møte sanksjoner på arbeidsplassen, påpeker Røe Isaksen. 

Når han skal ta ut pappapermisjonen er ikke bestemt. 

Dagens Næringsliv har avdekket at meglere har mottatt bonus på mellom 40.000 og 60.000 kroner i måneden for å droppe å ta pappapermisjon. Av de som tar permisjon er det også mange som jobber ved siden av.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå