- Sparer 75 milliarder på å legalisere marihuana

300 økonomer mener det er på høy tid å diskutere legalisering av marihuana.

LITT LEGALISERT: Bildet viser en demonstrasjon i starten av april da nasjonale myndigheter raidet Oaksterdam University i California.
LITT LEGALISERT: Bildet viser en demonstrasjon i starten av april da nasjonale myndigheter raidet Oaksterdam University i California.

Mer enn 300 økonomer, inkludert tre nobelprisvinnere har skrevet under på en oppfordring på å legalisere marihuana, skriver Huffington Post.

Oppfordringen bygger på en oppgave skrevet av Harvard-økonom Jeffrey Miron hvor han hevder at USA kan spare 7,7 milliarder dollar i året som det i dag koster å håndheve loven som forbyr marihuana.

Rapporten hevder i tillegg at staten kan spare ytterligere 6 milliarder dollar om marihuana skattlegges som alkohol og tobakk.

Ifølge Huffington Post etterlyser økonomene en åpen og ærlig debatt om fordelene ved kriminaliseringen av planten.

- Da vil i det minste forkjemperne få frem argumentene som rettferdiggjør kostnaden, tapte skattepenger og de andre konsekvensene dagens lovgivning har for skattebetalerne, står det i oppfordringen.

Majoriteten av amerikanere sier de foretrekker kutt fremfor høyere skatt som middel til å løse  pengeknipen USA sliter med. Legalisering vil tilsynelatende skaffe myndighetene mer penger uten kutt eller høyere skatt.

Les hele saken her.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå