Staten dropper milliardkrav i Transocean-saken

 

Kun smuler gjenstår av det opprinnelige kravet i Transocean-saken etter at Skatteetaten har frafalt et skattekrav på 1,3 milliarder kroner.

<p><b>SMULER GJENSTÅR:</b> Lite gjenstar av det opprinnelige kravet i Transocean-saken.<br/></p>

SMULER GJENSTÅR: Lite gjenstar av det opprinnelige kravet i Transocean-saken.

– Etter vår beregning gjenstår det nå krav om rundt 50 millioner kroner, sier partner Hanne Skaarberg Holen i Arntzen de Besche Advokatfirma til Dagens Næringsliv.

Skattemyndighetene stilte allerede i 2000 spørsmål ved ligningen til riggselskapet Transocean i Norge etter interne salg av rigger.

I 2011 ble tre Transocean-selskaper og tre skatterådgiver tiltalt for grovt skattesvik, og påstanden lød på unndragelse av sju milliarder kroner. I juli i år ble alle de tiltalte frifunnet på samtlige punkter, men Økokrim anket deler av dommen.

Etter utallige runder i retten, har Skatteetaten frafalt flere krav underveis. Fredag fikk Transocean beskjed fra Regjeringsadvokaten om at nok et krav var frafalt i saken mot datterselskapet Arcade Drilling, som skal opp for retten i oktober.

Saken dreier seg om datterselskapet var skattepliktig i Norge eller Storbritannia.

– Jeg vet ikke om det er riktig å si at skattemyndighetene stikker halen mellom beina eller fingeren i jorden. Men de erkjenner nå at nesten hele skattekravet ikke var berettiget. Det sier noe om måten de har oppført seg på, sier Hanne Skaarberg Holen.

Hun sier det i tillegg nå gjenstår et krav fra Skatteetaten på 400 millioner kroner i forbindelse med utbytte som etaten mener er unndratt beskatning.

Regjeringsadvokaten ønsker ikke å kommentere saken.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå