Statoil-ansatt sparket etter seksuell trakassering

Statoil-ansatt sendte grove meldinger til kvinnelige kolleger.


<p>En Statoil-ansatt fikk sparken etter at han sendte grove meldinger til kvinnelige kolleger. Nå har Sogn og Fjordane tingrett gikk selskapet medhold i at oppsigelsen var saklig begrunnet. </p>

En Statoil-ansatt fikk sparken etter at han sendte grove meldinger til kvinnelige kolleger. Nå har Sogn og Fjordane tingrett gikk selskapet medhold i at oppsigelsen var saklig begrunnet. 

En mannlig ansatt i Statoil sendte uanstendige meldinger til flere kvinnelige kolleger - og fikk derfor sparken fra selskapet. Nå har tingretten gitt selskapet medhold i rettssaken i kjølvannet av saken.

– Vi har nulltoleranse for en slik oppførsel, og derfor gikk vi til oppsigelse. Vi er tilfreds med å se at retten kom til samme konklusjon; at oppsigelsen var saklig begrunnet, sier pressetalsmann for norsk sokkel, Morten Eek i Statoil til Dagens Næringsliv.

Mannen har erkjent å ha sendt meldinger og bilder, men mannens forsvarer, Bente Hermansen, sier at han aldri har ment at noen skulle reagere negativt - og at det er snakk om bilder og meldinger han har håpet å få positiv respons på.

Hun sier også at mannen har vært ansatt i mange år og har fått de beste skussmål fra bedriften for hvordan han har utført jobben sin.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå