T5PC-toppene dømt til fengsel

Tidligere styreformann Jørn Ronnie Tagge i pyramideselskapet T5PC er dømt til fengsel for grov utroskap. Han og de andre T5PC-toppene får lange straffer i dagens dom.

Dommen ble lest opp i Oslo tingrett fredag morgen. Konklusjonen er at to av de sentrale T5PC-toppene må i fengsel, mens finansakrobat Thomas Øye frikjennes:

  • Jørn Ronnie Tagge dømmes for grov utroskap til fengsel i to år. Seks måneder av dommen gjøres betinget.
  • Thomas Øye er frifunnet. Øye var kun tiltalt for formidlig av et pengebeløp på 800.000 kroner.
  • T5PC-toppen Henrik Ellefsen er dømt for grov utroskap og brudd på regnskapsloven. Ellefsen dømmes til fengsel i tre år og seks måneder. Seks måneder er betinget. Ifølge dommen skal Ellefsen har hjulpen Tagge med å bedre T5PC. Henrik Ellefsens far, Harald Ellefsen, ble frifunnet.

Tidligere daglig leder i Vangslia Fjelltun, Frode Rudlang, er dømt til fengsel i 6 måneder for grov utroskap og brudd på regnskapsloven. Hele dommen mot Rudlang er gjort betinget.

Tagge og Ellefsen må i tillegg tåle inndragning på henholdsvis 770.000 kroner og 3,6 millioner kroner. Begge er fradømt retten til å drive næringsvirksomhet i fem år.

De tiltalte skal ifølge dommen ha tappet T5PC-systemet for rundt 15 millioner kroner.

T5PC var selskapet som lokket titusener av nordmenn til å investere til sammen flere hundre millioner kroner i en drøm om raske penger.

Tre års etterforskning

Høsten 2004 gikk selskapet dundrende konkurs, og Økokrim innledet etterforskning mot selskapet og deres bakmenn. I august henla Økokrim tiltalen mot de fleste av toppene fordi det ikke har vært mulig å avdekke de eventuelle bedrageriene.

I desember 2004 slo Økokrim til i en storstilt razzia hos de 11 toppene i selskapet. Men tre års etterforskning har bare resultert i to mindre dommer knyttet til regnskapsførselen i selskapet, samt to tiltaler.

Jørn Ronnie Tagge, Frode Rudlang og Harald Ellefsen var de eneste av de fem tiltalte som møtte opp til domsavsigelsen.

- Anke med hud og hår

Tingrettsdommer Oddmund Svarteberg startet sin opplesning av dommen halv ti fredag morgen. Han fortsatte opplesingen til klokken kvart over elleve.

Da han var ferdig valgte Tagge og Rudlang å ikke anke på stedet. Begge tar betenkningstid

- Jeg vil i utgangspunktet anke med hud og hår, men vil ta betenkningstid så jeg får snakket med mine advokater, sa Rudlang, som møtte uten sin forsvarer i retten i dag.

TIl forsiden

På forsiden nå