- T5PC-Wolden med ny pyramide

Lover investorene 3 prosents avkastning per dag.
<b>TILBAKE:</b>Etter å ha dukket ned i Spania for fem år siden, dukker Jim Wolden nå opp på førstesiden i Finansavisen.
TILBAKE:Etter å ha dukket ned i Spania for fem år siden, dukker Jim Wolden nå opp på førstesiden i Finansavisen.

For å være med må "investorene" skyte inn mellom 5.000 og 400.000 kroner, skriver Finansavisen.

Det nye pyramideselskapet Fortunelines kan visstnok tilby sine innskytere tilgang til et helt unikt valutahandelssystem som skal kunne gi opptil 3 prosent avkastning per dag - eller som Finansavisen påpeker opptil 4 millioner prosent per år.

I tillegg kan medlemmene også tjene penger på å verve nye medlemmer. Her eksisterer det et hierarki med tre nivåer sølv, gull og diamant. For hvert femte medlem som verves under deg rykker du opp en kategori. Igjen eksemplifiseres dette med å vise til at 2.000 inskutte euro i løpet av seks måneder kan bli til hele 70.000 euro.

Personlig konkurs

Tidligere T5PC-gründer Jim Wolden er sentral også i Fortunelines, ved at han skal fått noen av de første brukerkontiene gratis, skriver Finansavisen.

Og det kan han trenge, ettersom han angivelig skal ha tapt alle de pengene han tjente i det forrige pyramidespillet han deltok i. For etter at T5PC gikk over ende - og Wolden flyttet til Spania - krevde kemneren i Sørum ham for 20 millioner kroner i ikke innbetalt skatt. Wolden hadde visstnok ikke penger, og ble slått konkurs.

Siden skal også Wolden ha skiftet navn til Andersen.

Ikke dømt

I kjølvannet av T5PC-skandalen, hvor titusener av nordmenn tapte titusenvis av kroner hver, er det bare én person som er dømt, og det er tidligere styreformann Jørn Tagge. Men Tagge ble dømt for å ha bedratt selskapet T5PC, og ikke for bedrageri av medlemmene.

I alt ble 11 personer siktet i en storstilt aksjon fra politiet i 2004, men siktelsene ble frafalt for alle andre enn Tagge og Henrik Ellefsen, som ble dømt for å ha bidratt til utroskap og brudd på regnskapsloven.

Les også:

Les flere økonominyheter hos E24.

På forsiden nå