Transocean-advokat krever 15 millioner i erstatning

Skatteadvokat Einar Brask krever 15 millioner kroner i erstatning etter at Økokrim henla skattesaken mot Transocean etter 11 år.


<p><b>KRITIKK:</b> Økokrim-sjef Trond Eirik Schea fotografert da granskningsrapporten om Økokrims arbeid med Transocean-saken ble lagt frem i juni.</p>

KRITIKK: Økokrim-sjef Trond Eirik Schea fotografert da granskningsrapporten om Økokrims arbeid med Transocean-saken ble lagt frem i juni.

Skatteadvokat Einar Brask var en av de som ble tiltalt i den såkalte Transocean-saken.

I 11 år etterforsket Økokrim Transocean for skatteunndragelse i milliardklassen. Men saken ble henlagt og Økokrim har i ettertid fått betydelig kritikk for sin håndtering av saken.

Brask krever nå 15 millioner kroner i erstatning, skriver Finansavisen.

– De første fem årene gikk arbeidsdagen omtrent som tidligere, derfor er ikke inntektstapet så stort for denne perioden. Men etter at det ble klart at Økokrim ville ta ut tiltale, ble arbeidsdagen radikalt endret, sier Brask til avisen.

Staten sivilrettsforvaltning har allerede behandlet Brasks sak, men de har kun funnet at han har krav på 550.000 kroner i tapt arbeidsinntekt.

Derfor tar Brask nå saken til retten som skal behandle saken i januar neste år.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå