Morgan Kane-gründer tapte i retten – aksjeposten fortsatt frosset

Gunnar Ryan Wiik får ikke tilgang til aksjeposten i WR Entertainment.


<p><b>STRID OM AKSJER:</b> Gründer Gunnar Ryan Wiik tapte i retten. Her etter generalforsamlingen.</p>

STRID OM AKSJER: Gründer Gunnar Ryan Wiik tapte i retten. Her etter generalforsamlingen.

Ifølge VG betyr rettens avgjørelse at Wiik fortsatt ikke kan handle med aksjeposten på 18,77 millioner aksjer i WR Entertainment.

Tidligere i sommer fikk selskapet medhold i Oslo tingrett om en midlertidig forføyning om å fryse aksjene.

Partene har deretter møttes til høring i Oslo byfogdembete. Tirsdag ble det altså klart at kjennelsen ikke gikk Wiiks vei. Kjennelse gjelder frem til det er felt en dom i saken.

WR Entertainment, som sitter på rettighetene til filmatiseringen av Morgan Kane-bøkene, anklager Wiik for å ha overført aksjer som tilhørte selskapet til seg selv.

– Vi er uenig i rettens vurderinger, men har ikke tatt stilling hvorvidt kjennelsen vil ankes enda. Jeg har ikke fått diskutert kjennelsen ytterligere med min klient grunnet tidsforskjeller, sier Wiiks advokat Ole Tokvam i Bing Hodneland til Dagens Næringsliv.

– Ingen beviser

I WR Entertainment har det i lengre tid pågått en betent kamp.

Blant annet har selskapet saksøkt Wiik, som selv forlot alle sine verv før jul etter en maktkamp.

– Styret og ledelsen tar arbeidet vårt seriøst. Jeg ga en ærlig og rettferdig forklaring i tingretten angående Wiiks tyveri av 18 millioner av selskapets aksjer (treasury-aksjer, journ.anm.), sier administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan i WR-Entertainment i en kommentar til E24.

– Wiiks arroganse i retten var skammelig. Med emosjonelle aksjonærer til stede, satt han der og smilte, legger hun til.

WR-Entertainment-sjefen mener de hadde solid dokumentasjon å komme med, inkludert undertegnede kontrakter, samt skriftlig og videodokumentasjon.

– Han hadde ingen beviser for sine påstander, sier Lucia-Khan.

Krever millioner

Også Wiik har gått til søksmål. Ifølge DN er Wiiks krav mot selskapet på over 90 millioner kroner for jobben han har gjort. Tidligere styreleder, James Cardwell, har saksøkt WR Entertainment for kontraktsbrudd.

WR Entertainment jobber med å filmatisere bøkene om revolverhelten Morgan Kane,  men har vært gjennom en turbulent periode.

Blant de mer kjente navnene på aksjonærlisten er Norwegian-sjef Bjørn Kjos og skipsreder Arne Blystad, mens tidligere finansdirektør i Norwegian Frode Foss er styreleder.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå