21 delstater bak kullsøksmål mot Trump-administrasjonen

21 amerikanske delstater saksøker Trump-administrasjonen for å ha lettet på regelverket som regulerer kullkraftverk.

– De prøver å ta oss tilbake til en tid som ikke eksisterer lenger ved å bygge opp kullindustrien, sier Californias guvernør Gavin Newsom på en pressekonferanse tirsdag.

Bakgrunnen for søksmålet er at delstatene mener at det nye regelverket er i strid med loven Clean Air Act. Alle delstatene som står bak søksmålet, er styrt av Demokratene.

Det var i juni at den føderale etaten Environmental Protection Agency erstattet det gamle regelverket med nye regler som gir delstater mer rom til å oppgradere kullkraftverk.

– Forskningen er ubestridelig: Klimaet vårt endrer seg. Isbreer smelter. Havnivåer stiger. Været blir mer og mer ekstremt, sa Letitia James, som er øverste leder for justismyndighetene i delstaten New York.

På et valgkamparrangement tirsdag slo Trump fast overfor hundrevis av arbeidere ved en fabrikk i Pennsylvania at han vil stoppe «krigen mot energi».

– Vi er den største energiprodusenten, og jeg er så stolt over det, sa presidenten.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå