39 nye byråkrater i Norge - hver dag

Siste år har det blitt 9.000 flere i offentlig administrasjon.

BYRÅKRATIET ANSETTER: Tor Varhaug, i Atle Antonsens skikkelse, gikk fra Plan- og bygningsetaten til ny jobb i NAV. Stadig fler går til lignende jobber.
BYRÅKRATIET ANSETTER: Tor Varhaug, i Atle Antonsens skikkelse, gikk fra Plan- og bygningsetaten til ny jobb i NAV. Stadig fler går til lignende jobber.

Torsdag formiddag offentliggjorde Statistisk Sentralbyrå nye tall for sysselsetting, Arbeidskraftundersøkelsen.

Den viser at antallet sysselsatte i offentlig administrasjon økte med 9.000 i perioden fra andre kvartal i 2011 til andre kvartal 2012.

Regner man 230 arbeidsdager i året ble det altså ansatt over 39 nye byråkrater i Norge hver eneste arbeidsdag. Dette representerer kun økningen, nye ansettelser for å erstatte folk som slutter kommer i tillegg.

Undersøkelsen viser at det var 66.000 flere i arbeid i andre kvartal 2012 sammenlignet med samme kvartal i 2011.

- Av disse var 28 000 kvinner og 38 000 menn. Den sterkeste veksten i sysselsettingen kom blant de under 25 år, og da hovedsakelig i form av deltidsarbeid. I denne aldersgruppen er flesteparten av de deltidssysselsatte under utdanning, skriver byrået på sine hjemmesider.

Det er varehandelen som har den største veksten i sysselsettingen med 18.000 nye personer.

Det må likevel understrekes at dette er en utvalgsundersøkelse, noe som medfører at det er noe usikkerhet knyttet til tallene.

Arbeidsledigheten lå i andre kvartal på 3 prosent.

LES OGSÅ:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå