Åpner for olje-konto

Frp-dronning Siv Jensen mener det bør vurderes om du en gang i året skal få utbetalt din andel av oljeformuen.

- Jeg synes absolutt at det er en av mulighetene. Så lenge det går i Alaska, burde det også kunne gå i Norge, sier Frp-nestlederen.

Spennende

- Oljepengene er ikke statens, men pengene til det norske folk. Jeg synes det er veldig spennende at det nå skal forskes på om det er mulig å overføre oljeformuen fra staten til folket, sier hun.


Nobelprisvinner Finn Kydland skal lede en forskningsgruppe som skal undersøke om det er mulig. De legger frem sine konklusjoner i 2008.- Ledd av

- Endelig er det noen andre som tar dette alvorlig. Vi er blitt ledd av og latterliggjort når vi har antydet noe i en slik retning. Jeg gleder meg veldig til de legger frem sine resultater, sier Jensen.


Hun vil ikke love at det norske folk skal få overført pengene til sin konto.


- Det er en av mulighetene, men jeg synes ikke det vil være riktig å binde seg til noen virkemiddel nå. Vi får avvente Kydland-konklusjonene.Fnyser

Siv Jensen mener skattelette er en annen metode, som kan være aktuell. Hun fnyser over at oljeformuen har en motpost; de store pensjonforpliktelsene, som overgår oljeformuen.


- Folk betaler det inn over skatteseddelen, sier hun.


En fremskrivning Finansdepartementet har laget, viser at hver nordmann i 2030 kan ha 1,8 millioner kroner hver, som sin andel av oljeformuen.

På forsiden nå