Ap-veteran ber Jagland reise utenlands i valgår

- Mannen kan jo ikke ha fulgt med, sier Steinar Gullvåg.

<p><b>GJØR SEG UPOPULÆR:</b> Tidligere Ap-partileder Thorbjørn Jaglands utspill om at partiet ikke konsentrerer seg om å vinne valget skaper reaksjoner.</p>

GJØR SEG UPOPULÆR: Tidligere Ap-partileder Thorbjørn Jaglands utspill om at partiet ikke konsentrerer seg om å vinne valget skaper reaksjoner.

Jagland mener at Ap-ledelsen har mistet troen på det rødgrønne samarbeidet og tror at slaget allerede er tapt. Meningsmålingene gir for så vidt Jagland rett, men de rødgrønne partiene har ikke tenkt å gi seg uten kamp, og utspillet til partiveteranen i lørdagens utgave av Dagens Næringsliv har fått mange til å se rødt.

BAKGRUNN: Jagland: - Ap konsentrerer seg ikke lenger om å vinne valget

<p>Steinar Gullvåg</p>

Steinar Gullvåg

Det var på det sosiale nettstedet Facebook at Steinar Gullvåg lørdag la ut følgende kommentar: «Det vil være en åpenbar fordel om Thorbjørn Jagland henlegger sin ferie til det kriserammede Sør-Europa i valgår».

– Dette er bare tåpeligheter, mannen kan jo ikke ha fulgt med på norsk politikk i lang tid. Aller minst nå, sier Gullvåg til Dagbladet.

Gullvåg har vært stortingsrepresentant for partiet siden 2005, og har også en periode som politisk rådgiver i Gro Harlem Brundtlands andre regjering fra 1986 til 1989. Han sier til avisen at han lenge var en av Jaglands nære allierte i partiet.

– Derfor reagerte jeg spesielt hardt på dette utspillet. jeg er veldig skuffet. jeg forstår ikke hva som ligger bak rett og slett. Det er vanskelig å forstå at en tidligere partileder kan gjøre noe sånt midt i en valgkamp, sier Gullvåg, som nekter å tro at utspillet har noe å gjøre med det velkjente betente forholdet mellom Jagland og nåværende partileder Jens Stoltenberg. 

Les også: 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå