Astrup innkasserer 396 millioner

Familien Astrup med Høyre-profilen Nikolai (bildet) tar ut 396 millioner i utbytte etter et godt år for familiens holdingselskaper Bjørgvin og Pactum ifjor.

Skipsreder Eivind Astrup hadde et godt år i aksjemarkedet i fjor, og holdingselskapene Pactum og Bjørgvin hadde totalt et overskudd på 419 millioner, skriver Dagens Næringsliv.

Tar ut 396 millioner

Astrup-familien valgte å ta ut nesten hele overskuddet, 396 millioner kroner. Dette ble fordelt på Eivind Astrup, hans kone Vibeke, og sønnene Mikkel, Morten, Nikolai (bildet) og Henning, som alle har ulike eierandeler i de to selskapene.

Familien behøver ikke bekymre seg for at de forstyrrer stabiliteten i selskapene ved å ta ut millionene. De har nesten ikke gjeld, og en egenkapital på godt over 900 millioner kroner totalt.

Travhester lukter sagflis

De to holdingselskapene har vokst seg store på shipping, men de siste årene har de fokusert på eiendom og spesialiserte fond. Nå vender Astrup imidlertid fokus tilbake til der de startet.

- Shipping er ikke så dominerende som før, men det er jo slik at en travhest alltid lukter sagflis, sier Eivind Haraldssøn Astrup.

Les flere nyheter på E24

På forsiden nå