Avgått SSB-direktør sier Jensen i realiteten tvang henne til å slutte

Avgått SSB-direktør Christine Meyer sier finansminister Siv Jensen (Frp) tvang henne til å slutte uten å ta hensyn til lover og regler.


<p><b>SSB-HØRING:</b> Tidligere SSB-sjef Christine Meyer uttaler seg i SSB-høringen i kontroll- og konstitusjonskomiteen.</p>

SSB-HØRING: Tidligere SSB-sjef Christine Meyer uttaler seg i SSB-høringen i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Avgått SSB-direktør Christine Meyer sier finansminister Siv Jensen (Frp) tvang henne til å slutte uten å ta hensyn til lover og regler.

– Når det gjelder min avgang som administrerende direktør i SSB, må jeg si at finansministeren i realiteten tvang meg til å gå av, uten hensyn til de lover og regler som gjelder for avslutning av arbeidsforhold i staten, sa Meyer da hun holdt sin innledning SSB-høringen i kontroll- og konstitusjonskomiteen onsdag.

Konflikten med Jensen om omorganiseringen av Statistisk sentralbyrå (SSB) endte med at Meyer i november i fjor måtte gå av som direktør.

I sin omorganisering av SSB ønsket Meyer blant annet å flytte flere titall forskere, blant dem innvandringsforsker Erling Holmøy, fra forskningsavdelingen til statistikkavdelingen. 

Det fikk blant annet partene i arbeidslivet, anført av LO og NHO, til å advare. De var blant annet bekymret for om SSB i fremtiden ville kunne levere nødvendig bakgrunnsmateriale for lønnsoppgjørene i arbeidslivet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå