Bagger bytter fengsel for syvende gang

Bedragerisiktede Stein Bagger har nok en gang byttet fengsel.

Ifølge den danske avisen Ekstra Bladet skal Stein Bagger nok en gang ha byttet fengsel. Nå skal Bagger ha blitt flyttet fra fengselet i Mira Loma Detention Center i Lacaster utenfor Los Angeles.

- Han forlot fengselet klokken 04 (klokken 13 norsk tid), sier fengselsfunksjonær Gomez til Ekstra Bladet.

Dermed har Bagger blitt forflyttet hele syv ganger siden han han overgav seg til amerikanske myndigheter sist lørdag og det opplyses ikke om hvilket fengsel han har blitt transportert til.

Amerikanerne avgjør

Danske myndigheter venter nå på at den bedragerisiktede IT-direktøren blir utlevert til Danmark. Det er "US Immigration and Costums Enforcement" som har ansvaret for når hjemsendelsen finner sted.

- Det er helt alene de amerikanske myndigheters avgjørelse. Det har vi ingen innflytelse på, sa politiinspektør Jesper Friedrichsen til borsen.dk på spørsmål om hvem som avgjør utleveringen.

Bakgrunn

Bagger meldte seg for amerikansk politi lørdag 6. desember etter å ha blitt siktet i Danmark for grovt bedrageri og dokumentfalsk av særlig grov karakter. Bagger har vært etterlyst av Interpol i 187 land og ble observert i Dubai 27. november, før han plutselig dukket opp på en politistasjon i Los Angeles. Bobestyreren for IT Factory mener at Bagger har stukket unna et tosifret millionbeløp, som trolig er å finne på en utenlandsk konto.

Til forsiden

På forsiden nå