Bagger: - Unnskyld

Den bedragisiktede IT-direktøren Stein Bagger har gitt sitt første intervju siden flukten.

Stein Bagger, den norskfødte direktøren i det skandale- og konkursrammede danske selskapet IT Factory, har gitt sitt første intervju bak murene.

- Jeg er glad for at det hele er avslørt, og nå vil jeg samarbeide med politiet når jeg kommer hjem. Alt skal på bordet. Jeg er bare glad for at marerittet er over, sier Bagger til Ekstra Bladet.

Intervjuet med Bagger i Santa Ana City Jail i California er det første mediene har fått ut av ham siden flukten og den senere fengslingen i USA.

- Mitt liv har vært et helvete de siste fire årene. Jeg er truet på mitt eget og min families liv, og jeg er blitt truet med skytevåpen mellom 25 og 30 ganger, sier IT-direktøren.

Les også: - Bagger på vei til Danmark

Brøt sammen

Under intervjuet bryter han ifølge Ekstra Bladet flere ganger sammen, og han skal be om unnskyldning overfor alle som er rammet av kollapsen i IT Factory.

Norsk-dansken vil likevel ikke fortelle hvem som har truet ham.

- Det var folk tett på meg, også fysisk. De ville ha veldig, veldig mye penger. Og de fikk dem, sier 41-åringen.

Les også: Bedragerisiktet IT-direktør pågrepet i USA

Ventes til Danmark fredag

Ifølge den danske avisen Børsen forlot 41-åringen Los Angeles torsdag, og ventes å ankomme Kastrup flyplass fredag morgen.

Senest 24 timer etter ankomst vil han bli framstilt for en dommer, som skal ta stilling til politiets begjæring om varetektsfengsling.

Bostyreren for IT Factory mener at Bagger har stukket unna et tosifret millionbeløp, som trolig er å finne på en utenlandsk konto.

Flere E24-nyheter

På forsiden nå