Barroso tror EU er på vei ut av økonomisk krise

EU-komminsjonens leder mener EU kan være på vei ut av krisen som har kvelt unionen.

<p>HOLDT TALE: EU-kommisjonens leder José Manuel Barroso holder sin tale om unionens tilstand i EU-parlamentet i Strasbourg onsdag. Barroso sa i talen at den økonomiske krisen i EU ikke er over, men at medlemslandene er på rett vei mot bedre tider. Han advarte mot en deling av unionen i land som bruker og ikke bruker euroen, og tok til orde for fordypning av unionssamarbeidet.</p>

HOLDT TALE: EU-kommisjonens leder José Manuel Barroso holder sin tale om unionens tilstand i EU-parlamentet i Strasbourg onsdag. Barroso sa i talen at den økonomiske krisen i EU ikke er over, men at medlemslandene er på rett vei mot bedre tider. Han advarte mot en deling av unionen i land som bruker og ikke bruker euroen, og tok til orde for fordypning av unionssamarbeidet.

EU-kommisjonens leder José Manuel Barroso ser tegn til at den europeiske unionen er på vei ut av den økonomiske krisen. Men han slår fast at det fortsatt ikke strømmer nok penger inn i EU-landenes økonomer.

Barroso advarer EU-landenes politikere mot å la unionen bli delt mellom land som bruker fellesvalutaen euro, og land som står utenfor eurosamarbeidet. Han maner samtidig til arbeid for en stadig dypere politisk union.

Formaningen kom da Barroso onsdag holdt sin årlige tale om unionens tilstand i EU-parlamentet i Strasbourg. Det var siste gang han talte til den sittende forsamlingen, ettersom velgerne i EU i mai neste år skal utpeke medlemmer av et nytt parlament.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå