- Beslutning om Hellas-utbetaling drøyes til oktober

Grekerne må vente til neste måned på neste del av krisepakken.

HOLDER TILBAKE: Eurogruppens leder, Jean-Claude Juncker, varsler mandag morgen at grekerne må vente til oktober for få neste kriseutbetaling.
HOLDER TILBAKE: Eurogruppens leder, Jean-Claude Juncker, varsler mandag morgen at grekerne må vente til oktober for få neste kriseutbetaling.

Hellas må vente til oktober med å få utbetalt mer krisehjelp.

Det sier Jean-Claude Juncker, Eurogruppens leder, ifølge Dow Jones Newswires.

Utbetalingen på 8 milliarder euro, som er en del av den andre redningspakken på 109 milliarder euro, skulle egentlig ha blitt utbetalt i september.

SJEFØKONOM: - Hellas sitter på ett kort

Hellas' finansminister Evangelos Venizelos vil holde en telefonkonferanse med representanter for landets kreditorer på mandag, ifølge kilder fra det greske finansdepartementet.

Enorm skuffelse

I helgen møttes finansministrene i eurosonen, samt USAs finansminister Timothy Geithner, for å diskutere krisen.

Det skjedde uten at de kom frem til en plan.

- At de europeiske finansministrene mislyktes i å komme frem til noe konkret er en enorm skuffelse for markedene, sier en økonom ved ANZ National Bank, ifølge Bloomberg.

LES OGSÅ: - En enorm skuffelse for markedet

Det nører opp under frykten for at Hellas skal gå konkurs og preger markedene fra start også mandag morgen, hvor aksjemarkedet i Asia faller noe tilbake.

Skjerper kravene

Hellas følges med argusøyne av både markedene og sine gode hjelpere.

FØLGER MED: IMF-sjef Christine Lagarde følger Hellas med argusøyne.
FØLGER MED: IMF-sjef Christine Lagarde følger Hellas med argusøyne.

Det internasjonale pengefondet (IMF) sagt klart i fra at grekerne må sette kuttplanene ut i livet før det blir mer hjelp.

- Hvis det ikke skjer noe med implementeringen, kommer vi ikke til å betale, sa pengefondets sjef, Christine Lagarde, i et intervju med CNBC i forrige uke.

LES OGSÅ: IMF truer med å nekte Hellas lån

Også EU avventer synlige greske kutt før de gir mer økonomisk nødhjelp.

Tetner seg til

Situasjonen er nå kritisk for Hellas, som nå er prisgitt hjelp fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) for å klare å betale regningene sine.

BAKGRUNN: Her er Hellas-krisens symptomer

Den enorme gjeldsbyrden landet tynges av gir seg ulike utslag. I helgen kom nyheten om at greske kreftpasienter risikerer å ikke få medisiner.

Det skjer fordi den sveitsiske legemiddelgiganten Roche har stanset leveringen på grunn av manglende oppgjør.

- Flere sykehus har latt være å betale regningene sine i tre eller fire år. Det kommer til et punkt hvor forretningsdriften ikke lenger er bærekraftig, sier Schwan.

LES OGSÅ: Her får det greske gjeldsofferet nok

 

 


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå