Biotek-aksje til værs på børsen

PCI Biotech skyter i været etter vellykket krefttest.
<b>DAGENS VINNER:</b> PCI Biotech.
DAGENS VINNER: PCI Biotech.

Det lille kreftforskningsselskapet PCI Biotech, som tirsdag varsler om nye vellykkede tester, sier det ennå en stund vil utvikle kreftmedisinen Amphinex alene selv om det på sikt vil ha inn partnere.

- Vi ønsker å dra det et stykke til alene, jo lenger du drar det alene desto høyere verdi har det, sier PCI Biotechs administrerende direktør Per Walday til Reuters.

- Vi er i det miljøet hvor vi snakker med mulige partnere, men det er ikke noe konkret, sier Walday.

Han sier det heller ikke er noe akutt behov for finansiering.

- Vi hadde på slutten av fjoråret 35,8 millioner kroner på bok.

- Vi brente rundt 26 millioner i fjor, og så får vi en del "grants", vi har rundt 7-8 millioner kroner i støtte fra forskningsrådet, EU og andre aktører som støtter innovasjon og ny teknologi, uttaler Walday.

PCI Biotech er notert på Oslo Axess, den alternative markedsplassen til Oslo Børs. Der stiger aksjen med 47 prosent til 14,80 kroner. Det gir en markedsverdi på drøyt 250 millioner kroner, og aksjekursen har steget cirka 340 prosent siden nyttår.

Bruker lysteknologi

Tirsdag morgen sier PCI Biotech at behandlingen av tredje dosegruppe i fase I/II-studien på kreftpasienter med sitt Amphinex-produkt i kombinasjon med cellegiften bleomycin har fått et godt resultat. Så langt er 11 pasienter behandlet.

"Alle behandlede kreftsvulster som kunne evalueres forsvant i løpet av få uker", sier PCI Biotech. Resultatene sammenfaller med tester fra 19. januar.

- Vi går inn på pasienter som ikke har noe sårlig håp, det er lokal behandling med vår lysteknolgoi på spesielle svulster, primært de som er lett tilgjengelige i hode- og halsregion. Det vi ser er at vi får veldig god respons, sier Walday.

- De alle fleste av disse pasienteme har langt fremtreden kreft med spredning, og vi klarer ikke å kurere dem helt selv om lokale svulster forsvinner, påpeker Walday.

- Vi har kjørt tre dosegrupper, nå skal vi begynne med fjerde dosegruppe.

- Vi regner med at de studiene er ferdige i løpet av året.

- Og så ønsker vi å gå videre på hode og hals, det er et sted som er vanskelig å behandle.

- Så går vi videre med kliniske studier, vi trenger en mye større studie for å dokumentere produktet, sier Walday.

- Det ser svært lovende ut, men det farmasøytiske utviklingsløpet er langt, fastslår Walday.

- Lovende

Analytiker Hans Peter Bøhn i Fondsfinans er enig i at det ser lovende ut, selv om det fortsatt er i en tidlig fase.

- Nøkkelen til en god kreftmedisin er en som har en preferanse slik at den dreper fortrinnsvis kreftceller og ikke friske celler.

- Den pressemeldingen som kom fra PCI Biotech i dag, underbygger håpet om at PCI Biotechs teknologi og Amphinex kombinert med bleomycin har en eksepsjonell selektivitet for kreftceller, sier Bøhn til Reuters.

- Nær sagt en hver form for klumpformet svulst vil kunne behandles, teoretisk, med PCIs teknologi. Det løpet de kjører har sin verdi, men det er en mulighet for at det kan bli veldig spennende om de utvider det til andre ting, sier Bøhn.

- I den siste analysen, som jeg ga ut 2. mars, hadde jeg et kursmål på 44 kroner, det var basert på en verdsetting der hode og hals-segmentet verdsettes til 36 kroner og så legger jeg til 25 prosent oppside for de andre mulighetene.

- Men det er snakk om fase 1, så det er fortsatt en høy risiko her, påpeker Bøhn.

Flere nyheter på E24.

På forsiden nå