Sjefstrateg tror boligprisene vil falle i inntil sju år

Boligprisene kan komme til å falle med over 20 prosent, og nedgangen kan vare i inntil sju år, tror sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets.


<p><b>TROR PÅ FALL:</b> Sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets sier at et boligprisfall kan ha store konsekvenser for økonomien.</p>

TROR PÅ FALL: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets sier at et boligprisfall kan ha store konsekvenser for økonomien.

Han sier til Dagens Næringsliv at han mener det er en høy risiko for at fallet denne gangen kan vare i fire til sju år.

– Det er stor sjanse for at det blir et veldig stor fall. Jeg kaller det et fall på 20 prosent pluss, pluss, pluss, sier Hermanrud til avisen.

Han viser til at boligbyggingen er rekordhøy samtidig som befolkningsveksten er lavere. Dessuten er boliginvesteringene i Norge større enn olje- og gassinvesteringene til sammen.

– Nå har vi kommet til et nivå på gjelden som gjør at hvis ikke boligprisene fortsetter å stige, må husholdningene spare veldig mye mer enn de så langt har gjort. Hvis du først er i boligmarkedet, kan du være med på reisen og oppgradere når boligprisene stiger. Når det stopper opp, må det spares veldig mye for at folk skal ha råd til ny bolig. Det kan påvirke spareatferden og ha store konsekvenser for økonomien, sier han.

– Jeg sier bare at risikoen for ragnarok er høy, rundt 30 prosent. Men det er også stor sannsynlighet for at prisene i Oslo allerede har bunnet ut, sier Hermanrud.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå