Temer slår tilbake etter korrupsjonspåstander

Brasils president Michel Temer kaller milliardær Joesley Batista den mest beryktede og vellykkede banditten i Brasils historie.


<p><b>ANKLAGET:</b> Brasil president Michel Temer beskyldes for korrupsjon av milliardær Joesley Batista.</p>

ANKLAGET: Brasil president Michel Temer beskyldes for korrupsjon av milliardær Joesley Batista.

Batista hevder at Temer har stått bak bestikkelser betalt av bedriftsledere til politikere og myndigheter i bytte for politiske tjenester.

I et intervju i det ukentlige nyhetsmagasinet Epoca lørdag sier Batista at "Temer leder Brasils største og farligste kriminelle organisasjon", uten å legge til noen detaljer som støtter påstanden.

Temers kontor slo umiddelbart tilbake og kalte Batista "den mest beryktede og vellykkede banditten i Brasil historie", og lovet samtidig å gå til søksmål mot ham.

Batista er et sentralt vitne i korrupsjonsetterforskningen som kan tvinge Temer til å gå av før perioden hans er over i 2018.

Temer beholder inntil videre sin posisjon som landets øverste leder etter å ha blitt frikjent for brudd på valgloven 9. juni.

Av de sju dommerne i landets høyeste valgdomstol stemte fire mot og tre for å dømme ham for påståtte brudd på valgkampfinansiering.

Det var en etterlengtet seier for Temer, som blir stadig mer presset med krav om å gå av, grunnet korrupsjonsskandalen som rir Brasil som en mare.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå