Brexit-forhandlingene starter i Brussel

Mandag starter forhandlingen mellom EU og Storbritannia om brexit. Målet er "en avtale uten sidestykke i historien", sier brexit-minister David Davis.


<p><b>OM BREXIT I BRUSSEL:</b> Mandag skal britenes brexit-minister David Davis formelt starte utmeldingssamtalene med EU.</p>

OM BREXIT I BRUSSEL: Mandag skal britenes brexit-minister David Davis formelt starte utmeldingssamtalene med EU.

Det er ventet at Davis vil si at samtalene som starter i Brussel mandag, vil forme Europas og Storbritannias fremtid og borgernes liv, skriver det britiske utenriksdepartementet i en pressemelding.

– Vi ønsker at begge sider skal komme sterke og fremgangsrike ut av samtalene, og kunne fremme vår verdensledende felleseuropeiske verdier og vise at vi vil ivareta borgernes sikkerhet, heter det videre i meldingen om Davis' forventede kommentar.

Han sier ingen skal være i tvil om at Storbritannia kommer til å tre ut av unionen og følge opp resultatet fra folkeavstemningen i fjor. Samtidig vil britene bevare sterke og tette bånd med landene på den andre siden av Den engelske kanal.

– Nå som vi tar fatt på samtalene, vil jeg gjenta at Storbritannia vil forbli en partner og alliert for våre venner på kontinentet. Og selv om veien som ligger foran oss er lang, er målet klart: et dypt og spesielt partnerskap mellom Storbritannia og EU. En avtale uten sidestykke i historien. Jeg ser fram til å starte arbeidet med den nye fremtiden i dag, står det i pressemeldingen.

Forhandlingene åpner klokken 11 mandag formiddag i EU-kommisjonens bygning i Brussel. Det første møtet varer en dag og avsluttes med at Davis og EUs forhandlingsleder Michel Barnier holder en felles pressekonferanse.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå