Johnson: Brexit-drømmen dør

Storbritannias avgåtte utenriksminister Boris Johnson sier at «brexit-drømmen dør».


<p>BREV: Boris Johnson leverte mandag sitt avskjedsbrev. Der skriver han at han ikke kunne fortsette å kjempe for en sak som er død.</p>

BREV: Boris Johnson leverte mandag sitt avskjedsbrev. Der skriver han at han ikke kunne fortsette å kjempe for en sak som er død.

– Brexit bør handle om muligheter og håp. Det bør finnes en åpning for å gjøre ting på en annerledes måte. Den drømmen dør nå, kvalt av unødvendig mangel på selvtillit, skriver Johnson i sin oppsigelse, ifølge BBC.

– Det ser ut til at vi er på vei mot en halvveis brexit, skriver han videre, og konkluderer med at han «må gå» fordi han «ikke med full samvittighet kan kjempe for» forslagene som regjeringen gikk inn for i kompromissløsningen fredag.

– Som jeg sa da, så har regjeringen nå en sang å synge. Problemet er at jeg har øvd meg på teksten gjennom hele helgen og innser at de sitter fast i halsen, skriver Johnson.

Uttalelsen er den første etter at Downing Street mandag ettermiddag kunngjorde hans avgang.

Johnson har vært en av de fremste brexit-forkjemperne.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå