Kampanje for ny brexit-avstemning i Storbritannia

Medlemmer fra alle de største britiske partiene deltar i en ny kampanje med krav om en ny folkeavstemning om brexit.


<p><b>DEMONSTRERTE:</b> En kvinne med en paraply i EUs farger var blant deltakerne da kampanjen for en ny brexit-avstemning ble sparket i gang søndag.</p>

DEMONSTRERTE: En kvinne med en paraply i EUs farger var blant deltakerne da kampanjen for en ny brexit-avstemning ble sparket i gang søndag.

Over tusen mennesker var til stede da kampanjen «Folkets stemme» offisielt ble startet i London søndag.

Hovedkravet er en folkeavstemning om den endelige brexit-avtalen som forhandles fram av den britiske regjeringen og EU. Blir dette en realitet, vil den britiske befolkningen få en siste mulighet til å stanse brexit.

Denne muligheten vil i så fall komme på et tidspunkt hvor folk vil vite mye mer om hva brexit innebærer enn da de stemte i den første brexit-avstemningen i 2016.

– Det er en avstemning for å ratifisere den endelige avtalen. Det er noe annet enn de første tankene folk hadde da de kjøpte dette produktet, sier Lala Moran, som sitter i Parlamentet for Liberaldemokratene.

Medlemmer både fra Labour, De konservative og Liberaldemokratene deltar i den nye kampanjen. Om de klarer å overtale nok partifeller til at folkeavstemningen om brexit-avtalen blir en realitet, er høyst usikkert.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå