May: Demokratiet i fare dersom Brexit-avtalen ikke godkjennes

Statsminister Theresa May advarer kritikere om at demokratiet i Storbritannia kan skades dersom de ikke godtar brexit-avtalen hun har framforhandlet.


<p><b>ADVARER:</b> May mener demokratiet i Storbritannia står i fare dersom brexit-avtalen hun har framforhandlet ikke godkjennes.</p>

ADVARER: May mener demokratiet i Storbritannia står i fare dersom brexit-avtalen hun har framforhandlet ikke godkjennes.

Avtalen som foreligger er den eneste som ivaretar både resultatet fra folkeavstemningen i 2016, beskytter jobber og gir sikkerhet til både folk og bedrifter, skriver May i Mail on Sunday.

Det finnes ingen alternativ plan. Å motsette seg avtalen er risikofylt både for demokratiet og landets økonomi, skriver May.

En undersøkelse publisert søndag viser at et flertall av briter ønsker å forbli i EU. Det skriver BBC.

46 prosent av de spurte ville stemt for å bli i EU dersom det ble en ny folkeavstemning, mens 39 ville stemme for skilsmissen.

Over 25.000 briter har deltatt i undersøkelsen, som ble gjennomført på vegne av People's Vote, som jobber for å få til en ny folkeavstemning.

Storbritannia går offisielt ut av EU 29. mars. Avstemningen i Parlamentet om skilsmisseavtalen statsminister Theresa May har forhandlet fram, er utsatt til midten av januar. Mye tyder på at avtalen ikke vil få flertall.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå