May: – Det vil oppstå vanskelige situasjoner

Storbritannias statsminister Theresa May avsluttet sitt første EU-toppmøte med en appell til de andre medlemslandene om å gå konstruktivt inn i forhandlingene om brexit.


<p><b>SNAKKER OM EU-UTMELDING:</b> Storbritannias statsminister Theresa May ble tatt imot av leder i EU-kommisjonen, Jean-Claude Junker, før partene satt i møter fredag i Brussel.</p>

SNAKKER OM EU-UTMELDING: Storbritannias statsminister Theresa May ble tatt imot av leder i EU-kommisjonen, Jean-Claude Junker, før partene satt i møter fredag i Brussel.

– Forhandlingene vil ta tid, det vil oppstå vanskelige situasjoner, og det blir litt gi og ta, men jeg er optimistisk, sa May da hun møtte pressen etter toppmøtets andre og siste dag.

Hun sto fast på at en god avtale for Storbritannia også ville være det beste for EUs medlemsland.

– Jeg mener sterkt at om vi går fram konstruktivt, kan vi få en utmelding som går greit, og vi kan bygge et sterkt nytt forhold som fungerer både for Storbritannia og EUs medlemsland, og der vi ser etter muligheter og ikke problemer. Det er i vår interesse, og det er også i EU-landenes interesse, sa May.

– Vi ønsker fortsatt fri handel

Storbritannia ønsker suverenitet i en rekke spørsmål, deriblant innvandring, påpekte hun.

– Men vi ønsker fortsatt fri handel med varer og tjenester med Europa, og Storbritannia vil fortsatt stå overfor lignende utfordringene som våre europeiske naboer, sa May.

– Vi vil ha en best mulig avtale som maksimerer vår evne til å handle med og operere i det europeiske markedet.

Torsdag presenterte May sine tanker om brexit under en middag med EU-lederne. Hun har varslet at den formelle utmeldingsprosessen vil bli satt i gang innen utgangen av mars.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå