Mer trøbbel for May – to konservative politikere trekker seg

De to konservative britiske politikerne Maria Caulfield og Ben Bradley trekker seg fra sine stillinger i partiet i protest mot regjeringens brexit-politikk.

Det melder Sky News ' politiske korrespondent Beth Rigby på Twitter.

Caulfield og Bradley sitter begge i Parlamentet. De trekker seg nå fra sine posisjoner i toryenes partiapparat i protest mot statsminister Theresa Mays såkalte Chequers-kompromiss.

Skrev brev

De hadde stillinger som ansvarlige for henholdsvis kvinne- og ungdomspolitikk i partiet, og har skrevet hvert sitt brev til May der de uttrykker misnøyde med hvilken vei brexit går.

– Dette er selvfølgelig underordnede stillinger. Men hovedpoenget er at brexit-tilhengerne kan la avgangene dryppe for å skade statsministeren. De holder helt klart tilbake de høyprofilerte statsrådsavgangene, skriver Rigby på Twitter.

Kompromiss

Fredag inngikk den konservative britiske regjeringen et kompromiss som skulle løse brexit-floken. Det skjedde etter et tolv timer langt maratonmøte i statsministerens sommerresidens Chequers. Kompromisset innebar en myk tilnærming som skal sikre at Storbritannia beholder tilgangen til EUs indre marked.

Enigheten varte imidlertid ikke lenge, og både brexit-minister David Davis og utenriksminister Boris Johnson har gått av.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå