Buffett tviler på at euroen overlever

Systemet har feilet, mener den berømte investoren.

<p>SÅR EURO-TVIL: Warren Buffet anslås til å være god for 279 milliarder kroner (2010), og har tilnavnet «orakelet fra Omaha».</p>

SÅR EURO-TVIL: Warren Buffet anslås til å være god for 279 milliarder kroner (2010), og har tilnavnet «orakelet fra Omaha».

Krisen i eurosonen har avslørt svakheten bak eurounionen.  Det må øyeblikkelig handling til dersom valutaen skal overleve, forteller veteraninvestor Warren Buffett CNBC.

- Systemet slik det er nå har avdekket en stor feil. Og den feilen vil ikke kunne korrigeres kun med ord. Landene i Europa blir enten nødt til å komme nærmere hverandre, eller det må skje en omorganisering fordi dette systemet fungerer ikke, sier Buffet.

På spørsmål om euroen ville overleve denne krisen:

- Det er det tvil om, sier Buffet.

Les også: Amerikanske millionærer: – Øk skattene våre

- Motsatt av det som skjer i USA

Storinvestoren forteller videre at han anser krisen i eurosonen for å være svært forskjellig fra gjeldskrisen i USA, og begrunner dette med at USA kan utstede obligasjoner i egen valuta i motsetning til de 17 landene i eurosonen.

-  Det gjør situasjonen fundamentalt forskjellig, sier han videre.

Les mer: Buffett har kjøpt IBM-aksjer for 60 mrd.

Vil investere i Europa

Europeiske aksjer er derimot interessante, mener Buffet, som forteller at han nettopp har lagt inn en kjøpsordre på europeiske selskaper.

- Jeg kan tenke på et dusin europeiske aksjer som er ganske attraktive. Om de er mer attraktive enn noe annet jeg kan finne i USA avhenger av prisene på en gitt dag eller en uke, men det finnes europeiske aksjer som jeg liker, sier Buffet.

På forsiden nå