Bygger luksuspalass

Milliardærparet Karen Helene og Jens Ulltveit-Moe bygger et arkitekttegnet hus på nær 700 kvadratmeter.

I januar kjøpte paret en eksklusiv eiendom på Lysaker for rundt 20 millioner kroner. Eiendommen ble landskjent da den var åsted for reality-fiaskoen "Kråkeslottet" som ble vist på TV3 i 2002.

Den gamle sveitservillaen på eiendommen skal rives og på stedet skal det bygges en nærmere 700 kvadratmeter stor praktbolig.

Ulltveit-Moe har også søkt om lov til å bygge brygge langs strandsonen.

Ifølge planene vil boligen inneholde blant annet innendørs svømmebasseng, vareheis, vannspeil, egen leilighet til praktikanten og toalett med utsikt mot fjorden.

- Herfra kan jeg spasere på jobb til Umoes nye hovedkontor i Fornebu hovedgård. Det var nettopp derfor jeg kjøpte eiendommen, sa Jens Ulltveit-Moe til Asker og Bærum Budstikke da det ble kjent at han hadde kjøpt eiendommen i januar.

- Unik perle

Dokumentene fra byggesaksbehandlingen tyder på at også bygningssjefen i Bærum kommune er begeistret. Saksbehandler Ingrid Jørgensen Sollai skriver for bygningssjefen at "Boligen har mange fine kvaliteter og vil uten tvil bli et spektakulært prosjekt".

Videre skriver de at prosjektet "viser en ambisiøst utformet moderne enebolig" formet rundt et indre gårdsrom hvor hovedetasje er lagt et nivå over gårdsplassen. Innkjøringen til gårdsrom og garasje er under "et svømmebasseng med 'overflow'".

- Eiendommen er en unik perle. Det finnes ikke mange slike igjen. Den fortjener et stort og prangende bygg, sier kjendismegleren Miguel Sørholt, som kjenner eiendommen godt.

Han meglet fram salget sist eiendommen var i markedet.

Sørholt har solgt mange av de aller dyreste luksuseiendommene i Asker og Bærum. Han tror det vil koste 20 til 30 millioner kroner å bygge luksusboligen til Ulltveit-Moe. Dermed kan hele prosjektet få en prislapp på nærmere 50 millioner kroner.

- Rike folk bygger ikke bolig som en investering, men for sin mentale hygiene, sier Sørholt.

Sedum på taket

Huset skal ifølge Lund Hagem arkitekter bygges med betong, ubehandlet tre, glass og stein. Taket planlegges å bli beplantet med sedum - en tyntvoksende vegetasjon. Hovedkonstruksjonen tenkes utført i betong med takkonstruksjon i stål.

I første etasje vil boligen blant annet få et eget bibliotek med peis, en stor balkong, gjesterom med eget bad og en egen leilighet for praktikanten.

I andre etasje vil det blant annet bli et ti meter langt svømmebasseng, atrium med et stort vannspeil, to store bad, stuer, hjemmekontor og egen barnestue.

Huset er ifølge arkitektbyrået plassert på et mindre område av tomten slik at helheten skal fremstå som "et hus i en park."

Arkitektbyrået skriver at intensjonen er å lage et hus som gir "skjermet privat uterom, maksimalt utsiktspotensiale til de ulike rom, maksimalt med soltilgang og som er fleksibelt i bruk."

Som en følge av disse intensjonene er huset "løftet opp" med hovedrommene rundt et atrium vendt mot sol og utsikt.

Vannspeil

Et av vannspeilene er tenkt å ligge langsmed sørsiden. Landskapsarkitektene Gullik Gulliksen AS skriver at alt vann fra tak og terrasse vil renne dit.

Når det regner mye, eller som de skriver "ved spesielle anledninger", kan vannet renne videre gjennom hagen.

Arkitekt Einar Hagem vil ikke kommentere byggeprosjektet ovenfor VG. Heller ikke Jens eller Karen Helene Ulltveit-Moe var tilgjengelig for en kommentar.

På forsiden nå