Carl I. Hagen snuser på å bli ordfører

Sentrale Frp-politikere vil forsøke å overtale tidligere Frp-formann Carl I. Hagen til å bli ordførerkandidat i Oslo. Hagen selv er klar.

Den tidligere Frp-lederen (65) sier til Dagens Næringsliv at han savner seg selv i politikken:

– Selv om jeg har trukket meg ut av politikken, må jeg innrømme at det kribler veldig av og til. Jeg savner meg, sier Hagen til avisa.

Klart i høst

Den endelige nominasjonen finner sted i høst, men komiteen som skal finne kandidater ble opprettet på Oslo Frps årsmøte i midten av februar.

– Å få Hagen som ordfører i Oslo, vil være et kupp, både for Frp og Oslo. Hagen er oslogutt og har lang erfaring fra bystyret, i tillegg til rikspolitikken. Oslo kan ikke få noen bedre ordfører enn Carl I. Hagen, sier Svenn E. Kristiansen, som trolig vil lede nominasjonsarbeidet.

Ifølge Dagens Næringsliv har partileder Siv Jensen bedt Hagen vurdere å stille som kandidat.

– Som partileder er jeg varsom med å blande meg inn i nominasjonskomiteens arbeid. Men hvis Hagen stiller seg til disposisjon, er det utrolig spennende. Det er hevet over tvil at han har kvalifikasjoner og erfaring som vil være en styrke for Oslo, sier Jensen.

Lang fartstid

Den tidligere Frp-formannen har lang fartstid fra bystyret i Oslo og kjenner Oslo-politikken godt. Mellom 1979 og 2003 har Hagen til sammen sittet 14 år i bystyret. Samtidig har han vært stortingsrepresentant.

– Jeg har fått en del kjeft for å ikke ha stilt opp nok på møtene, men jeg har i perioder vært aktiv i partigruppen. Det er som kjent der politikken utformes, sier Hagen.

Les også: Frp krever svar om Oljefondets rolle i Hellaskrisen

Til forsiden

På forsiden nå