Amerikansk cruiseskip la til kai i Havanna

For første gang på over 50 år har et amerikansk cruiseskip lagt til kai på Cuba.


<p><b>BEJUBLET:</b> Det amerikanske cruiseskipet Adonia blir hilst velkommen i det det seiler inn til havnen i Cubas hovedstad Havana.</p>

BEJUBLET: Det amerikanske cruiseskipet Adonia blir hilst velkommen i det det seiler inn til havnen i Cubas hovedstad Havana.

Seilasen kunne skje nå fordi USA omsider lettet på reiserestriksjonene til øylandet. Når de 704 passasjerene fra skipet Adonia går i land i Havanna, markeres nok en milepæl i det oppmykede forholdet mellom de to naboene.

Cruiseskipet la fra kai i Miami søndag kveld og seilte inn i havnen i Cubas hovedstad Havanna mandag formiddag. Det er cruiseselskapet Carnival som gjennomfører den første kommersielle båtturen til Cuba siden 1960-tallet.

Hilst med cubanske flagg

Flere cubanere hadde møtt opp for å overvære den historiske hendelsen. De veivet med cubanske flagg og filmet med mobiltelefonene sine da skipet la til kai.

Adonia skal seile i sju dager, og i tillegg til Havanna skal kystbyene Cienfuegos og Santiago de Cuba besøkes. Cruiset er godkjent under de amerikanske reglene som tillater utdannings- og kulturutvekslingsreiser til landet.

USAs president Barack Obama og Cubas president Raúl Castro begynte prosessen med å bedre forholdet mellom landene i 2014. Blant annet er det åpnet for kommersielle fly- og båtreiser, men handelsblokaden mellom landene gjelder fortsatt.

Obama besøkte Cuba i mars, som den første amerikanske presidenten på nesten 90 år.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå