Håper dette blir Europas Silicon Valley

Danmark lanserte planene for kunstige øyer utenfor København. Håpet er et europeisk Silicon Valley som skaper 12.000 nye jobber.


<p>HOLMENE: Disse to bildene viser hvordan det ser ut i området nå og hvordan det vil se ut når øyene er ferdig bygget.</p>

HOLMENE: Disse to bildene viser hvordan det ser ut i området nå og hvordan det vil se ut når øyene er ferdig bygget.

Den danske regjeringen lanserte mandag storstilte planer, som de sier vil skape 12.000 nye jobber i hovedstadsområdet.

Tanken er å bygge ni kunstige øyer i havet sør for København. Tre millioner kvadratmeter skal fylles med jord, melder danske TV 2.

Byggingen av de ni øyene skal ifølge planene sette fart på næringslivsutviklingen i hovedstaden.

Området vil få navnet Holmene.

– Jeg tror det kan utvikle seg til et slags europeisk Silicon Valley, som gjør at Danmark og hovedstaden kommer til å stå sterkt i konkurransen med Amsterdam, London og Stockholm, fordi vi kan få grønne omstillingsjobber plassert midt i hovedstaden sier Brian Mikkelsen, som er sjef for danskenes svar på NHO, Dansk Erhverv.

Konstruksjonen av de nye øyene skal starte allerede i 2022. Et av grepene som skal tas med byggingen er å flytte byens vannrenseanlegg til de nye øyene.

Danskene har tidligere presentert et gigantprosjekt i København. Der skal det bygges en ny bydel, som heter Lynetteholmen, for 35.000 innbygger med tid og stunder.

Etter planen skal prosjektet være fullført i 2040. De første eiendommene skal legges ut for salg i 2028.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå