Disney med full kontroll over Hulu

Disney-konsernet tar full kontroll over strømmetjenesten Hulu etter å ha inngått en avtale med Hulu-aksjonær Comcast.


<p><b>MIKKE MED OPPKJØP:</b> Avtalen skal gjøre Disney i stand til å trappe opp innsatsen for å konkurrere med markedsleder Netflix.</p>

MIKKE MED OPPKJØP: Avtalen skal gjøre Disney i stand til å trappe opp innsatsen for å konkurrere med markedsleder Netflix.

Walt Disney Co. opplyste tirsdag at selskapet har inngått enighet med Comcast, som via sitt selskap NBCUniversal eier 33 prosent av aksjene i Hulu, om å overta «full operativ kontroll» over strømmetjenesten.

Avtalen gjør at Comcast kan kreve at Disney kjøper NBCUniversals aksjepost i Hulu fra januar 2024, og at Disney kan kreve at NBCUniversal selger aksjeandelen til Disney til det som kalles rimelig markedsverdi innen samme dato.

Disney garanterer i avtalen en prislapp som representerer en minsteverdi på 27,5 milliarder dollar.

Partene er også enig om i fellesskap å finansiere Hulus nylige oppkjøp av AT&Ts aksjepost på 9,5 prosent i strømmeselskapet.

Avtalen skal gjøre Disney i stand til å trappe opp innsatsen for å konkurrere med markedsleder Netflix. Disney-aksjen steg 2,5 prosent til 134 dollar da børsene åpnet i USA etter nyheten.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå