Avis: Trump stopper nye sanksjoner mot Russland

De annonserte sanksjonene mot Russland blir ikke noe av ifølge Trump.

U.S. President Donald Trump gestures during a roundtable on tax cuts for Florida small businesses in Hialeah, Florida, U.S., April 16, 2018. REUTERS/Kevin Lamarque
U.S. President Donald Trump gestures during a roundtable on tax cuts for Florida small businesses in Hialeah, Florida, U.S., April 16, 2018. REUTERS/Kevin Lamarque

President Donald Trump setter bremsen på planen om å innføre ytterligere økonomiske sanksjoner mot Russland, skriver Washington Post.

Dermed går han tilbake på det USAs FN-ambassadør, Nikki Haley, sa søndag.

Hun forklarte for CBS at sanksjonene rettet seg mot russiske selskaper som forsyner Assad-regimet i Damaskus. Hun sa videre at den offisielle kunngjøringen ville komme mandag.

Kilder sier til Washington Post at Trump ble irritert over at sanksjonene ble annonsert, fordi at han ikke var komfortabel med å utføre dem.

De sier også at det er lite trolig at Trump vil godkjenne nye sanksjoner før en eventuell ny hendelse fra Russlands side. 

Kontaktet Russland

Ifølge Washington Posts kilder kontaktet Trumps administrasjon Russland søndag kveld for å gi beskjed om at det ikke kommer nye sanksjoner mot landet.

Til tross for at Trump ikke annonserer sanksjonene, gikk pressesjef i Det hvite hus Sarah Huckabee Sanders ut og sa at de fremdeles vurderer ytterligere sanksjoner mot Russland, og at en beslutning vil bli tatt i løpet av kort tid.

Til tross for at Det hvite hus har sagt at Haley forsnakket seg, har det ikke kommet noen beskjed fra FN-ambassadøren i etterkant av uttalelsen til amerikanske medier.

Etter nyheten om at sanksjonene ikke innføres ble kjent, styrket rubelen seg mot dollaren øyeblikkelig.

Oligark-sanksjoner

Tidligere i april innførte USA sanksjoner mot syv russiske oligarker, 12 selskaper de eier eller kontrollerer og 17 russiske regjeringsrepresentanter. Begrunnelsen var blant annet Russlands militære inngripen i Ukraina og Syria, angivelig cyberkriminalitet og innblanding i det amerikanske valget.

Forholdet ble også ytterligere forsuret etter forgiftningen av den russiske dobbeltagenten Sergej Skripal i Storbritannia.

Sanksjonene fra USA mot Russland har vært svært negative for den russiske valutaen og det russiske aksjemarkedet.

USA, Storbritannia og Frankrike angrep natt til lørdag syriske mål, med hensikt å treffe Assad-regimets anlegg for kjemiske våpen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå