Trump-administrasjonen vil privatisere ISS

Etter 2024 vil Trump-administrasjonen stanse finansieringen av Den internasjonale romstasjonen (ISS), ifølge interne Nasa-dokumenter.


<p><b>PRIVATISERES?</b> Den internasjonale romstasjonen går i bane rundt jorden.</p>

PRIVATISERES? Den internasjonale romstasjonen går i bane rundt jorden.

Nasa har tidligere sagt at den aldrende Internasjonale romstasjonen, ISS, skal forbli i drift til 2024. Diskusjonen om hva som skal skje med stasjonen etter dette tidspunktet har pågått i lengre tid.

Trump-administrasjonen vil at private aktører tar over, skriver Washington Post, som har fått tilgang til interne Nasa-dokumenter.

Mye tyder imidlertid på at privatiseringsplanene vil møte politisk motstand, ifølge avisen. Senest forrige uke sa den republikanske senatoren Ted Cruz at det «dummeste man kan gjøre» er å avslutte satsinger man har investert milliarder i, og som fortsatt er levedyktig i en tid fremover.

Nasa-dokumentene som Washington Post har lest inneholder ingen opplysninger om hvordan private selskaper skal bruke romstasjonen eller hvilke selskaper som er aktuelle.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå