Trump lover «rettferdige» tollsatser

President Donald Trump bekrefter at USA vil innføre 10 til 25 prosents importtoll på aluminium og stål, men Australia, Mexico og Canada kan bli spart. 


<p><b>LOVER Å VÆRE RETTFERDIG:</b> Torsdag skal Trump signere tiltaket som innfører nye tollavgifter på import av stål og aluminium til USA. </p>

LOVER Å VÆRE RETTFERDIG: Torsdag skal Trump signere tiltaket som innfører nye tollavgifter på import av stål og aluminium til USA. 

– Vi kommer til å være veldig rettferdig, vi kommer til å bli veldig fleksible, sa Trump i et møte med sin regjering torsdag.

Senere samme dag har han invitert til en seremoni i Det hvite hus der tiltaket skal undertegnes.

– Vi kommer til å beskytte den amerikanske arbeideren, slik jeg lovte under min valgkamp, sier Trump.

Presidenten gjentok at Mexico og Canada kan bli unntatt tollen hvis forhandlingene om en ny NAFTA-avtale går bra. Også Australia kan slippe unna.

– Vi har et veldig nært forhold til Australia, vi har et handelsoverskudd med Australia, et flott land, en langsiktig partner, sier Trump og tilføyer:

– Vi kommer til å gjøre noen greier med dem og vi kommer til å gjøre noen greier med noen andre land.

Planen er å innføre en tollsats på 25 prosent på utenlandsk stål og 10 prosent på aluminium, gjentok han.

Presidentens handelsrådgiver Peter Navarro har uttalt at tollsatsene kan tre i kraft i løpet av 15 til 30 dager. Men kilder i Det hvite hus sier at detaljene i Trumps plan fortsatt ikke er på plass, og det er uklart når tollregimet skal tre i kraft.

EU har reagert kraftig på forslaget og gjort det klart at de er klar til å starte en handelskrig dersom USA gjør alvor av truslene.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå