Trump med G7-trussel

Donald Trump kom med en trussel til de andre G7-lederne under møtet Quebec: Reduser handelsbarrierene mot USA, eller risiker å bli utestengt fra det amerikanske markedet.


<p>G7-MØTE: Donald Trump møtte lederne for de andre G7-landene lørdag.</p>

G7-MØTE: Donald Trump møtte lederne for de andre G7-landene lørdag.

Under G7-møtet i Quebec, Canada, har Donald Trump gjort det klart for de andre G7-landene at de bør senke handelsbarrierene mot USA, eller risikere å bli stengt ute fra handel mot det amerikanske markedet.

Det bekreftet presidenten selv under en pressekonferanse lørdag, melder Washington Post.

Trump uttalte samtidig at det måtte bli slutt på de urettferdige handelsrelasjonene mellom USA og de andre G7-landene. Han uttalte samtidig at dersom man så seg nødt til å slutte å handle med de andre, vil det være mer lønnsomt for USA.

Les også: USA og EU skal innlede ny handelsdialog

– Vi er sparegrisen som alle har ranet. Det blir det slutt på nå, sa Trump, ifølge New York Times.

Trump understreket samtidig at samtalene i den kanadiske byen hadde vært «ekstremt produktive», men at handelsrelasjonene mellom USA og andre land i lang tid har vært urettferdige.

Den amerikanske presidenten forlater G7-møtet før man starter klimasamtaler, hvor statsminister Erna Solberg er invitert for å snakke om havplast. Den amerikanske presidenten reiser nå videre til Singapore for å avholde toppmøtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå