Ba NHO dempe feiringen etter havneseier

Da arbeidsgiversiden vant havnestriden i Høyesterett, ba LO dem dempe jubelen for å ikke nøre opp under EØS-motstanden, skriver Aftenposten.


<p><b>BREDE GLIS:</b> Advokat og partner i Kvale, Nicolay Skarning (t.h.) vant sammen med Holship AS kampen mot havnearbeiderne og Norsk transportarbeiderforbund.</p>

BREDE GLIS: Advokat og partner i Kvale, Nicolay Skarning (t.h.) vant sammen med Holship AS kampen mot havnearbeiderne og Norsk transportarbeiderforbund.

EØS er en av sakene som kan skape splid fram mot LO-kongressen i mai, men både LO og NHO er enige om at avtalen er viktig, skriver avisen.

I desember kom Høyesterett fram til det ville stride mot EØS-avtalen å la medlemmer av Norsk Transportarbeiderforbund ha fortrinnsrett på lasting og lossing i norske havner.

For EØS-motstanderne ble det sett på som et bevis på at EØS-avtalen truer faglige rettigheter.

Kort tid etter at dommen var klar, ringte LO til NHO og ba dem holde litt igjen på feiringen.

– Og som du så, vi lå lavt. I den grad arbeidsgiverne markerte seg, var det Bedriftsforbundet, sier en kilde i NHO til avisen.

LO-leder Gerd Kristiansen sier det ikke var hun som ringte, men bekrefter at de to organisasjonene er avhengige av hverandre for å bevare EØS-avtalen.Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå